Σε ασφυκτικό κλοιό λόγω του Covid-19 βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα στο τραπέζι να έρχονται νέα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση. Όπως όλα δείχνουν, η διασπορά του ιού φαίνεται πως έχει ξεφύγει και πλέον εκτός από τα νοσοκομεία απειλείται και η δημόσια υγεία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη Θεσσαλονίκη, στόχος του οποίου είναι να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητες, με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 ή ακόμη και νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών, ενώ μέσα από εξονυχιστικούς ελέγχους της Αστυνομίας θα αποφεύγονται κάθε είδους συναθροίσεις. 

Την ίδια ώρα, ενεργοποιείται η επόμενη φάση του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο εντάσσονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού 50 νέες κλίνες Ειδικών Μονάδων.

Νωρίτερα μάλιστα, κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα και σε όλη τη χώρα και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν μήνες τώρα και αγωνίζονται όλοι για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το βλέπετε αυτό καθημερινά στις εφημερίες στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδος. Αρκεί να αναφέρω ότι από χθες μέχρι σήμερα στη λήξη της εφημερίας, είχαν γίνει 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα. Καταλαβαίνετε, αν προσθέσετε τις επόμενες ημέρες, για τι νούμερα μιλάμε. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης