Σκιάθος: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 69χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 20:51
Σκιάθος: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 69χρονης
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, υπόθεση απάτης σε βάρος 69χρονης που διαπράχθηκε τον Ιούλιο στη Σκιάθο.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 39χρονος, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών (αρχηγικό στέλεχος), καθώς και ακόμη έξι ημεδαποί, συνεργοί του, ηλικίας από 21 έως 35 ετών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 08-07-2016 έως 11-07-2016, ο 39χρονος χρησιμοποιώντας τηλεφωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, τα στοιχεία κατόχου της οποίας αντιστοιχούν σε ανύπαρκτο αλλοδαπό, παρουσιάστηκε στην 69χρονη, ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος του νησιού.

Με το πρόσχημα κουρέματος τραπεζικών καταθέσεων και κατασχέσεων ακινήτων, την έπεισε να καταθέσει σταδιακά μέσω τραπεζικών επιταγών (εμβασμάτων) στους έξι λοιπούς συνεργούς του, υποτιθέμενους ασφαλιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος εμπλέκεται σε σωρεία απατών, με την ίδια μεθοδολογία, και σε άλλες περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε παρόμοιες περιπτώσεις αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 20:57