”Σύγχρονα” σκλαβοπάζαρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ένας 49χρονος Βούλγαρος μαζί με τον αδελφό του και ένας 44χρονος Έλληνας καπνοπαραγωγός, έφερναν από τη Βουλγαρία, εργάτες με την υπόσχεση ότι θα δούλευαν σε καπνοχώραφα με μεροκάματο 50 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παγίδα τους έπεσαν 7 Βούλγαροι, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών.

Στα καπνοχώραφα του Αγίου Σπυρίδωνα Πιερίας, δούλευαν 15 ώρες την ημέρα, από τις 4 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ένα διάλειμμα 3 ωρών το μεσημέρι, νηστικοί και χωρίς νερό για 1,66 ευρώ την ημέρα!

Όταν αντέδρασαν τους πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο από το στάβλο, όπου τους είχαν παραχωρήσει ως κατάλυμα με συνέπεια να κοιμούνται στην πλατεία του χωριού, χωρίς κανείς από τους κατοίκους να τους προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποκάλυψη της ανθρώπινης εξαθλίωσης με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας έγινε, όταν η αδελφή ενός από τους εργάτες, πήγε στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλε ότι οι δουλέμποροι ζητούσαν 600 ευρώ ως έξοδα μεταφοράς και επιστροφής των διαβατηρίων, τα οποία τους είχαν αφαιρέσει κατά την είσοδο στην Ελλάδα.

Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τους εργάτες – θύματα ήταν όλοι σε άθλια κατάσταση, ενώ το 7χρονο κοριτσάκι είχε υποστεί ηλίαση και θερμοπληξία.

Και οι 7 φιλοξενούνται από μη κυβερνητική οργάνωση, μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Έλληνας καπνοπαραγωγός και ο Βούλγαρος δουλέμπορος συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο αδελφός του.

 

  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης