Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το «ανεπίτρεπτο» ατόπημα Μανιτάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, 18:55
Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το «ανεπίτρεπτο» ατόπημα Μανιτάκη
Με ανακοίνωσή τους 5 έγκριτα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καυτηριάζουν την «ανεπίτρεπτη χρήση της ιστοσελίδας της Ένωσης» από τον κ. Αντώνη Μανιτάκη για προσωπικό του άρθρο.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση των Χρήστου Τζανερρίκου-Προέδρου Εφετών, Χαράλαμπου Μαυρίδη-Εφέτη, Ευάγγελου Κασαλιά-Αντεισαγγελέα Εφετών, Χρήστου Παπαδήμα-Πρωτοδίκη, Σταματία Γκαρά-Δημουλέα- Ειρηνοδίκη τονίζονται τα εξής:

Το Προεδρείο οφείλει να κάνει χρήση της ιστοσελίδας της Ένωσης αποκλειστικά και μόνο για την ανάρτηση των ανακοινώσεων του Δ.Σ. της Ένωσης και σε καμία περίπτωση άρθρων τρίτων προσώπων, τα οποία, μάλιστα, δεν έχουν (εμφανώς τουλάχιστον), καμία σχέση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αυθαίρετης και ισοπεδωτικής συμπεριφοράς τους, τα μέλη του Προεδρείου παραβιάζουν και την καταστατική αυτή υποχρέωσή τους.

Τους καλούμε να σεβαστούν, επιτέλους, το καταστατικό και τις δημοκρατικές αρχές και, αν δεν μπορούν να το κάνουν, επιτέλους ας παραιτηθούν.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο του άρθρου του κ. Μανιτάκη, παρατηρούμε τα εξής: Ορισμένοι επιφυλάσσουν με αυταρέσκεια και αλαζονεία μόνο για τον εαυτό τους την αυθεντία της δικής τους γνώμης. Αρνούνται επίμονα, προφανώς για δικούς τους προσωπικούς λόγους, την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει προκύψει, ως προς το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των Δικαστικών Λειτουργών. Και αντί να ακούν με σύνεση, ψυχραιμία και σεβασμό την αντίθετη άποψη και να αντιπαρατίθενται σε αυτήν με ευγένεια και κοσμιότητα, όπως επιβάλλει η Δημοκρατία, ασκούν πιέσεις για να μην ακουστεί καν η αντίθετη άποψη. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τέως Πρωθυπουργός απολαμβάνει τόσο μεγάλη εκτίμηση και αγάπη από όλο το Δικαστικό Σώμα και απ' όλον τον Ελληνικό Λαό, ώστε το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται οι ίδιοι.

Ειδικώς, για όσους έχουν ασθενή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος με τόσο εμπαθή τρόπο εκφράζει τις απόψεις του, εγείροντας δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά, σχετικά με τα πραγματικά κίνητρά του, διετέλεσε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της συγκυβέρνησης, η οποία το έτος 2012 ψήφισε – με το 2ο μνημόνιο – τις εξοντωτικές περικοπές όλων των ειδικών μισθολογίων, παραβιάζοντας, όπως αναγνωρίσθηκε και με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, κατάφωρα το Σύνταγμα, το οποίο τώρα δήθεν "υπερασπίζεται".

Αντίθετα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, την οποία αυτός μέμφεται με ακραίο τρόπο στο άρθρο που αντικαταστατικά και άστοχα "φιλοξενήθηκε" στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσής μας, αγωνίστηκε και πέτυχε την επαναφορά του αντισυνταγματικώς περικοπέντος μισθολογίου μας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, 19:02