Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

«Καταγράφουμε τη μετασεισμική ακολουθία και είναι νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι στον ευρύτερο χώρο τόσο νοτιότερα όσο και βορειότερα είχαμε «ως επίκεντρο» στο παρελθόν, ισχυρότερους σεισμούς, που έφταναν μέχρι και του 7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο zougla.gr, o Καθηγητής Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Μανόλης Σκορδίλης και επεσήμανε: «Αλλά στο συγκεκριμένο χώρο, που εκδηλώθηκε ο συγκεκριμένος σεισμός, δε φαίνεται να έχουμε –μέχρι τώρα- κάποια πληροφόρηση για κάποιοι ισχυρό ή ισχυρότερο σεισμό, που να έχει σημειωθεί στο παρελθόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διευκρίνισε: «Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία καθώς δεν έχει περάσει ακόμα το επαρκές χρονικό διάστημα ώστε να έχουμε μία πλήρη και αντικειμενική εικόνα της κατάστασης. Γι΄ αυτό λέμε, πως θέλουμε ένα με δύο 24ωρα, για την πλήρη εικόνα της κατάστασης».

Ο κ. Σκορδίλης, εξήγησε για το πώς έγινε αντιληπτός ο σεισμός από την Αθήνα έως και την Κωνσταντινούπολη, για τη μετασεισμική ακολουθία καθώς και για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρόβλεψης σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακούστε όσα ανέφερε στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης