Συντονιστείτε στο Zougla Radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακρατικοί – πρώην συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ είναι τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο της ντροπής, δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο από τη zougla.gr, κινητοποιήθηκαν τα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλη Λιαγούρη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, επισημαίνοντας ότι ο σωματώδης άνδρας που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο με την άσπρη μπλούζα να κρατάει μια σιδερόβεργα από ράφι ντέξιον είναι πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πρόκειται για τον Αποστόλη Σουκαρά, ο οποίος, αν και παραιτήθηκε από το Δ.Σ. πριν από περίπου πέντε μήνες, παραμένει ενεργός συνδικαλιστής, ενώ είναι γνωστός για τις ακραίες συμπεριφορές του και τις διασυνδέσεις του με ακροδεξιές ομάδες. Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ αναφέρει ότι ο Σουκαράς συνεργαζόταν με τον έντυπο «Απολλώνειο Φως», ακροδεξιών αποχρώσεων.

Τι είναι το «Απολλώνειο Φως»

Με τίτλο «Ελληνοκεντρική Έκδοση για τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», ο δικτυακός τόπος «Απολλώνειο Φως» φιλοξενεί εκδόσεις ακροδεξιού περιεχομένου, αλλά και απόψεις με καθαρά εθνικιστικό και φανερά αντικομμουνιστικό περιεχόμενο.

Το επίμαχο βίντεο ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Εν τω μεταξύ, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ζήτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER το βίντεο όπου καταγράφονται πολίτες με λοστούς ή και καλυμμένα τα πρόσωπά τους να συνομιλούν με αστυνομικούς που τους συνοδεύουν προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, προκειμένου να κρίνει εάν είναι αναγκαίο να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Έρευνα ζήτησε ο Ραγκούσης

Κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία, με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος των τυχόν υπαιτίων για τα χθεσινά έκτροπα έξω από τη Βουλή, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και δικτύων, Γ. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για τη συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της πλατείας Συντάγματος.

Ε.Δ.Ε. για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. με τους παρακρατικούς

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά και τη δημοσίευση του βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, να συνομιλούν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως «μπαχαλάκηδες» που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.

Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή.

 

Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη.


 
Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνέχεια χθεσινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε χθες (29-06-2011) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διατάχθηκε για το θέμα αυτό, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.

Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους
απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).

Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν. Η σχετική έρευνα συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης