Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την αρπαγή βρέφους από το Μαιευτήριο Έλενα τα ξημερώματα. Το νεογέννητο, που μετρά μόλις 24 ώρες ζωής, βρέθηκε σώο στο διαμέρισμα της γυναίκας που το άρπαξε, στο Αιγάλεω.

Γείτονες της 45χρονης ενημέρωσαν την αστυνομία, όταν την είδαν να κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά της. Το γεγονός ότι η γυναίκα είναι μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας τεσσάρων και δέκα ετών, και όσα άκουσαν στις ειδήσεις για το περιστατικό στο Μαιευτήριο Έλενα, κίνησαν τις υποψίες των γειτόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια, μιλώντας αρχικά στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι το παιδί είναι δικό της και ότι το γέννησε μόνη, μέσα στο σπίτι της. Στη συνέχεια, όταν δεν μπορούσε πλέον να αρνηθεί τα όσα είχε κάνει, δήλωσε ότι ήθελε ένα μωρό και πήγε να το πάρει…

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 45χρονη επί δύο ημέρες εκινείτο στο μαιευτήριο, έμπαινε στους θαλάμους και ρωτούσε τις μητέρες εάν τα μωρά τους κοιμούνται. Πρόκειται για την ίδια γυναίκα που εθεάθη το πρωί να φορά μαύρα ρούχα και μαύρα γυαλιά, προσπαθώντας να κρύψει κάτι που κρατούσε στην αγκαλιά της.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, η δράστης συνελήφθη στο σπίτι της, στο Αιγάλεω, όπου επέστρεψε αμέσως μετά την ακατανόητη πράξη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νεογέννητο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαιευτήριο Έλενα, όπου το αναγνώρισαν οι γονείς του. Εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος που το παιδί του βρέθηκε σώο, ο πατέρας ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη που τους προσέφερε και την αστυνομία για την αποτελεσματικότητά της.

Οι δικηγόροι της οικογένειας επισήμαναν από την πλευρά τους ότι θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που τους αναλογούν.

Η συλληφθείσα ανακρίνεται στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας και, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δεν έχει καμία συγγενική ή φιλική σχέση με την οικογένεια του βρέφους.

Το βρέφος επιστρέφει σώο με ασθενοφόρο στο Μαιευτήριο Έλενα

Ανύπαρκτα τα μέτρα ασφαλείας στο Έλενα

Σοκ και οργή από το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής βρέφους στο Μαιευτήριο Έλενα. Άγνωστος εισέβαλε τα ξημερώματα στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν μία νεαρή μητέρα, άρπαξε το σπλάχνο της, που μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής, και διέφυγε χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Το Υπουργείο Υγείας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Τα σενάρια

Τα κίνητρα της 45χρονης παραμένουν άγνωστα. Ένα από τα σενάρια που διερευνώνται είναι αυτό της αρπαγής του βρέφους με σκοπό την αγοραπωλησία και ένα δεύτερο κάνει λόγο για μία γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι παρόμοιο.

Δείτε τι δήλωσαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Τζανακάκης.

Ό,τι κι αν ισχύει, πάντως, αυτό που δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς είναι ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Μαιευτήριο Έλενα είναι ανεπαρκή, θέτοντας σε κίνδυνο μητέρες και νεογνά.

“Ξέφραγο αμπέλι” το Έλενα

Την ίδια ώρα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι στο μαιευτήριο, αλλά και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μιλούν ανοικτά για ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς από τους επισκέπτες δεν ελέγχεται κατά την είσοδο ή την έξοδό του από το μαιευτήριο, ενώ μόλις δύο άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας καλούνται να καλύψουν όλο τον χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας! Ο πρώτος βρίσκεται στην πύλη και ο δεύτερος στα επείγοντα περιστατικά.

Πρόκειται για μία υπόθεση που σοκάρει και προβληματίζει έντονα. Κατ’ αρχάς, πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό αρπαγής βρέφους μέσα από μαιευτήριο στη χώρα μας. Κατά δεύτερον, προκαλεί οργή και απόγνωση το γεγονός, ότι κάτι τέτοιο συνέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια μαιευτήρια στην Ελλάδα, όπου καθημερινά έρχονται στη ζωή εκατοντάδες ψυχές.

Μητέρες και νεογνά μοιάζουν απροστάτευτα απέναντι στις αρρωστημένες προθέσεις του οποιουδήποτε.

Η αρπαγή

Οι συγγενείς του νεογέννητου κοριτσιού, που έκαναν λόγο για αρπαγή από την πρώτη στιγμή, αδυνατούν ακόμη να πιστέψουν όσα συνέβησαν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Ο Αλμπεν Σιούρτι, ξάδελφος του άτυχου πατέρα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ζει η οικογένεια.

Η 28χρονη μητέρα έφερε στη ζωή το παιδί της μόλις χθες. Το κρατούσε στο πλάι της καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέσα στον θάλαμο του πρώτου ορόφου, όπου νοσηλεύεται μαζί με δύο ακόμη γυναίκες.
Στις 4:30 το πρωί, αφού το θήλασε, αποκαμωμένη έγειρε να κοιμηθεί. Το νεογνό κοιμόταν ήσυχο στο καλαθάκι δίπλα της.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας περίεργος θόρυβος την ξύπνησε. Είδε μία σκιά στον διάδρομο και αντίκρισε το κενό καλαθάκι. Το βρέφος είχε εξαφανιστεί.

Πανικοβλημένη, έβαλε τις φωνές. Όταν επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε πάρει το μωρό κάποια από τις νοσηλεύτριες, προκειμένου να το φροντίσει, σήμανε συναγερμός στο μαιευτήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης