Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανέργου δανειολήπτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 20:09
Σώθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανέργου δανειολήπτη
Ιστορική θεωρείται, η υπ’ αρ.75/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας, όπου ρυθμίζει τα χρέη του πατέρα μιας οικογένειας από το Λασίθι, με τον ορισμό «μηδενικών μηνιαίων καταβολών» και εξαιρεί από τον πλειστηριασμό την κύρια κατοικία του, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Αναλυτικότερα και επί του περιεχομένου της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μια οικογένεια στην οποία και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν άνεργοι, έχουν δύο ενήλικες θυγατέρες, εκ των οποίων η μία εργάζεται ως καθαρίστρια με μηνιαίες απολαβές 150 ευρώ.

Άλλο εισόδημα δεν υπάρχει στην οικογένεια παρά μόνο 1.000 ευρώ ετησίως από επιδότηση ελαιολάδου στο όνομα της συζύγου...

Επίσης ο πατέρας έχει στην κυριότητά του ένα Ι.Χ χαμηλής εμπορικής αξίας, χωρίς ιδιαίτερου εμπορικού ενδιαφέροντος.

Η περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε όταν ο πατέρας, είχε δανειστεί από μία τράπεζα, για τρία στεγαστικά δάνεια, συνολικής οφειλής 98.341 ευρώ, τα οποία είναι εμπραγμάτως ασφαλισμένα, προσδοκώντας να τα πληρώσει εργαζόμενος.

Παρά τους ισχυρισμούς της πιστώτριας τράπεζας περί αοριστίας, δόλου, περί ανειλικρινούς δήλωσης, το Ειρηνοδικείο Σητείας, από τα έγγραφα που παραδεκτά και νόμιμα προσκομίστηκαν και από την εκτίμηση των ενόρκων καταθέσεων αποφάσισε:

1) Να ρυθμίσει τα χρέη του άνεργου δανειολήπτη ορίζοντας μηδενικές καταβολές

2) Να εξαιρέσει την κύρια κατοικία του δανειολήπτη από την εκποίηση

3) Να ορίσει επαναπροσδιορισμό δίκης, μετά από δεκάμηνο, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 20:12