Είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της Σύρου. Ο Λευτέρης προσπαθεί εδώ και χρόνια να επιζήσει πουλώντας μια χειρόγραφη εφημερίδα, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας με τον δικό του τρόπο, ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο κόσμος.  

Εδώ και 41 μέρες ο 38χρονος έχει καταλήξει να είναι άστεγος, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει το ενοίκιο του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει βρει «καταφύγιο» σε ένα γκρεμισμένο σπίτι στην περιοχή Καμίνια όπου ζούσε μικρός, εκεί που τον μεγάλωσε η αγαπημένη του γιαγιά.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κρεβάτι του χρησιμοποιεί μια παλιά ξύλινη πόρτα, με ένα «σπίτι» που μπάζει κρύο και νερό. Χωρίς φως, νερό, θέρμανση, ο Λευτέρης προσπαθεί να επιβιώσει.   

Ο ίδιος, μιλώντας στην ιστοσελίδα cyclades24.gr υπογραμμίζει ότι το μόνο που επιθυμεί είναι να βρει ένα σπίτι προκειμένου να μένει αξιοπρεπώς. Το εισόδημά του φυσικά δεν του επιτρέπει να ζει άνετα, καθώς το προνομιακό επίδομα δεν ξεπερνάει τα 300 ευρώ το μήνα.     

Από την πλευρά, ο Δήμος υποστηρίζει ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια γίνονται τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βοηθηθεί ο Λευτέρης. Για το θέμα της διατροφής ο 38χρονος βρίσκει κάποια βοήθεια καθημερινά, μέσα από τα γεύματα αγάπης του Δήμου. Επιπλέον, η «βοήθεια στο σπίτι» έχει αναλάβει τη φροντίδα του όποτε κρίνεται ότι υπάρχει ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχέδια του Δήμου είναι δημιουργία χώρου για φιλοξενία αστέγων στο προσεχές μέλλον  αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη ιστορία μόνο θλίψη και προβληματισμό δημιουργεί σε όλους τους κατοίκους της Σύρου.

Με πληροφορίες από το cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης