Ένα group που είχε δημιουργήσει στο Facebook, με τίτλο «μισώ την διευθύντρια της Χρυσοπηγής», αποτέλεσε την αφορμή για την αποβολή μίας 14χρονης μαθήτριας από το γυμνάσιο της Χρυσοπηγής, στα Χανιά!

Η απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το group της 14χρονης μαθήτριας έγινε εν ριπή οφθαλμού ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού ενεγράφησαν σε αυτό 100 παιδιά από το ίδιο σχολείο. Αυτό, προφανώς, ήταν και το μεγάλο… σφάλμα.

Η μητέρα μίας άλλης μαθήτριας αντελήφθη την ύπαρξη του εν λόγω group και αμέσως… ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου. Η 14χρονη εκλήθη σε απολογία, ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο η απόφαση των… σοφών δεν άλλαξε. Έτσι, αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία της: να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Νίκος Βεστάκης, ο οποίος, όμως, τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη, στον Νομό Χανίων έχουν αποβληθεί για λίγες ημέρες από το σχολείο τους τρεις μαθητές για παρόμοια περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις ενός οργάνου, είναι συλλογικό όργανο, σύμφωνα με τον νόμο, οι αποφάσεις του δεν μπορούν να προσβληθούν από κανένα» είπε ο κ. Βεστάκης, που χαρακτήρισε την απόφαση νομότυπη και τελεσίδικη.

Όπως τόνισε ο κ. Βεστάκης, εκλήθη ο πατέρας της μαθήτριας και του ζητήθηκε να επιλέξει σχολείο για το παιδί του, το οποίο τελικά βρήκε σχολική στέγη σε κοντινό σχολείο από αυτό που απομακρύνθηκε. Ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε πως το παιδί του έκανε λάθος. Ούτε αυτό, όμως, στάθηκε αρκετό για να ξεθυμάνει ο θυμός των καθηγητών.

Σήμερα, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επισκεφθεί το σχολείο από το όποιο απομακρύνθηκε η μαθήτρια και θα συναντηθεί με τον σύλλογο διδασκόντων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης