«Ο πατέρας μου μπήκε φυλακή όταν ήμουν δύο ετών γιατί βίασε μία κοπέλα. Έκτοτε έμενα με τον πατριό μου και τη μητέρα μου. Αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα».

Ένα από τα θύματα των μαστροπών περιέγραψε στους αστυνομικούς τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ταξιδέψει για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα αλλά έπεσε στα δίχτυα του κυκλώματος με αποτέλεσμα να καταλήξει φυλακισμένη μέσα σε οίκους ανοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η 18χρονη κοπέλα στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ., οι μαστροποί είχαν τοποθετήσει μέχρι και… τσιπάκι στο κινητό της τηλέφωνο προκειμένου να… παρακολουθούν τις συνομιλίες της.

Η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς πως εργαζόταν στη Μολδαβία για περίπου 130 ευρώ το μήνα και πως σαν οικογένεια αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. «Οταν ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή, εγώ με τη μητέρα μου μετακομίσαμε στην πόλη Cantemir, όπου και μεγάλωσα. Ζούσα με τη μητέρα μου και τον πατριό μου και δεν είχα άλλα αδέρφια. Με τον πατριό μου οι σχέσεις μου ήταν σχετικά καλές, ενώ με τη μητέρα μου οι σχέσεις μου ήταν πολύ καλές μέχρι και σήμερα. Πήγα σχολείο μέχρι το έτος 2017, όποτε τελείωσα το Λύκειο, ωστόσο ο πατριός μου δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω τις σπουδές σε κάποιο πανεπιστήμιο επειδή δεν είχαμε αρκετά χρήματα γι’ αυτό, όπως μου είπε», ανέφερε το θύμα των μαστροπών στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Τα μόνα χρήματα στο σπίτι τα έφερνε η μητέρα μου, η οποία δούλευε στα χωράφια, ενώ ο πατριός μου δεν δούλευε. Γι’ αυτό τον λόγο όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να μετακομίσω στο Κισινάου, όπου έπιασα δουλειά ως σερβιτόρα σε μία καφετέρια με μισθό 130 ευρώ το μήνα. (…) Τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2019 μου έστειλε ένα μήνυμα μία φίλη μου, η οποία από όσο ξέρω δούλευε στην Ελλάδα ως σερβιτόρα σε ένα νυχτερινό μπαρ», επισήμανε στους αστυνομικούς, εξηγώντας πως πήγε σε άλλη πόλη για να συναντήσει τελικά τη φίλη της, η οποία της πρότεινε να μετακομίσει στην Ελλάδα με την υπόσχεση πως θα της βρει δουλειά σαν… πωλήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… φίλη της την έφερε τότε σε επαφή με έναν άνδρα και μία γυναίκα από τη Μολδαβία, οι οποίοι αρχικά της είπαν ότι θα την πάρουν μαζί τους στην Ελλάδα, ωστόσο της ακύρωσαν το ταξίδι γιατί ήταν ανήλικη. Ο Μολδαβός μαστροπός ωστόσο επικοινώνησε μαζί της τρεις μέρες πριν κλείσει τα 18 και της ζήτησε να συναντηθούν σε ένα νυχτερινό κλαμπ, όπου τελικά μέσα στο αυτοκίνητό του της πρότεινε να δουλέψει για μία γυναίκα στην Ελλάδα.

Η ανήλικη δέχτηκε και ο μαστροπός τής πλήρωσε το εισιτήριο του λεωφορείου, της αγόρασε καλά ρούχα και την πήγε σε κέντρο αισθητικής για να… φτιάξει τα νύχια της. «Μου ανέφερε ότι δεν θέλει άμεσα πίσω τα χρήματα αλλά όποτε έχω χρήματα δικά μου. Σε όλες τις συναντήσεις μαζί του μου έλεγε ότι θα δουλέψω ως πωλήτρια χωρίς να μου αναφέρει παραπάνω λεπτομέρειες. Μου είπε ότι θα έπαιρνα καλά χρήματα και θα μπορούσα να ζω άνετα», είπε στους αστυνομικούς. Αντί για… πωλήτρια, όπως της είχε υποσχεθεί η φίλη της, κατέληξε σε περίπου 50 ραντεβού την ημέρα με άντρες, με τα μέλη του κυκλώματος να της δίνουν ακόμη και χάπια για να… μειώσει τον κύκλο της περιόδου της για να μη μειωθούν τα… κέρδη!

Η ίδια μπορεί να ήθελε μία καλύτερη ζωή στην Ελλάδα για να βοηθήσει την οικογένειά της αλλά γρήγορα κατάλαβε πως είχε να αντιμετωπίσει έναν προσωπικό Γολγοθά. Μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα με λεωφορείο κατέληξε υπό κράτηση από το κύκλωμα των μαστροπών, οι οποίοι εξοικονομούσαν από το εκάστοτε θύμα τους ημερησίως 800-1.000 ευρώ, περίπου 100.000 το τρίμηνο, 500.000 ευρώ τον χρόνο, με τα 15.000 ευρώ από αυτά να καταλήγουν σε κάθε κοπέλα.

Η οργάνωση όπως ανέφερε στην κατάθεσή της το θύμα είχε «στρατιωτική πειθαρχία» καθώς «μετά το πέρας της απογευματινής βάρδιας όλες οι γυναίκες που δουλεύουν ως υπηρεσίες στους οίκους ανοχής πηγαίνουν τα χρήματα μέσα σε φάκελο σε συγκεκριμένο οίκο ανοχής, ενώ στους φακέλους αναγραφόταν και το όνομα της εκδιδόμενης». Οι φάκελοι με τα χρήματα, όπως εξηγεί, «κλειδώνονταν σε ένα δωμάτιο και σε αυτό δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν».

Στα 15 εκατ. ευρώ τα κέρδη της οργάνωσης

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε ως αρχηγούς ένα ζευγάρι από την Αλβανία, ενώ συνελήφθησαν 15 μέλη του (12 αλλοδαποί -3 Ελληνες) και απελευθερώθηκαν 6 κοπέλες από τη Μολδαβία, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικες. Από αυτές τις κοπέλες το κύκλωμα είχε ετήσια κέρδη περίπου 3.000.000 ευρώ, ενώ λειτουργούσε από το 2015. Με απλά μαθηματικά, αυτό το χρονικό διάστημα κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι τα κέρδη της οργάνωσης προσέγγιζαν τα 15.000.000 ευρώ!

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης