Έχουν περάσει δύο ημέρες σχεδόν από τότε που σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Μολύβου και στις ακτές της Λέσβου η θάλασσα συνεχίζει να ξεβράζει πτώματα προσφύγων, αυξάνοντας δραματικά τον τραγικό απολογισμό του δυστυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διάστημα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην ΕλλάδαΛιμενικό Σώμα, Πυροσβεστική Υπηρεσία και εθελοντικές ομάδες έχουν ξεκινήσει τον μακάβριο αγώνα για την περισυλλογή των σορών των δύστυχων αυτών ανθρώπων.

Τα περισσότερα πτώματα ξεβράστηκαν στο Καλό Λιμάνι στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας, δέκα στον αριθμό, ενώ τρεις ακόμα σοροί βρέθηκαν στις ακτές της Τσιχράντας.

Τα υπόλοιπα πτώματα ξεβράστηκαν κατά μήκος των ακτών της Λέσβου κοντά σε αυτή την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για μικρά παιδάκια και γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή – Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Ανακοίνωση του Save The Children αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας

Ο χαρακτηρισμός «υγρός τάφος» δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της τραγωδίας που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο, ενόσω τα «κύματα» προσφύγων επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και από κει στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Save The Children, μέλη της οποίας λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στο νησί της Λέσβου, το διάστημα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. συνολικά 69 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Στη θλιβερή λίστα των νεκρών προστέθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα ακόμη 31 παιδιά και βρέφη, που έχασαν τη ζωή τους στα επτά ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο.

Στα ναυάγια αυτά έχασαν τη ζωή τους 48 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 31 παιδιά και βρέφη, ενώ αγνοούνται τρεις άντρες στη Ρόδο και ένα βρέφος στο Ακρωτήρι της Σάμου. Συνολικά διασώθηκαν 628 άνθρωποι.

Πηγή: lesvosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης