Σωρεία παραβάσεων της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, αλλά και μη έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία σε ελέγχους που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά το χρονικό διάστημα από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου, σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, σε 18 από τα οποία διαπιστώθηκαν – κατά περίπτωση – παραβάσεις που αφορούν στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, σε ελέγχους στην πόλη της Κέρκυρας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 11 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα:

– μη έκδοση 14 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών
– απασχόληση τεσσάρων εργαζομένων καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου ωραρίου
– απασχόληση 11 εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες που επεδείχθησαν
– σε μία περίπτωση, δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού
– λειτουργία καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή. Στη περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

Παράλληλα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Κάβο Λευκίμμης διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε επτά καταστήματα και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– μη έκδοση πέντε αποδείξεων λιανικών συναλλαγών
– σε δύο περιπτώσεις, δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού
– η λειτουργία καταστήματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή. Στη περίπτωση αυτή, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.
– σε μία περίπτωση, η απασχόληση δύο αλλοδαπών εργαζομένων, που δεν είχαν καταχωρηθεί στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Όπως προέκυψε, οι δύο αλλοδαποί δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Για τον λόγο αυτόν συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς τους απασχολούσε παράνομα.
– απασχόληση εννέα εργαζομένων καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου ωραρίου
– απασχόληση ενός εργαζομένου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε. κ.λπ.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης