Εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας το τελευταίο δεκαήμερο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα στους Αμπελoκήπους, στο Περιστέρι και στον Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων σε οκτώ περιπτώσεις εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας, συνολικής αξίας 544,40 ευρώ. Για την παράβαση αυτή εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.

Από έλεγχο σε οινομαγειρείο στους Αμπελοκήπους προέκυψε ότι δεν είχαν εκδοθεί πέντε αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, ενώ στο κατάστημα εργάζονταν χωρίς ασφάλεια τέσσερα άτομα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των πινάκων προσωπικού και η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Σε καφέ-μπαρ στους Αμπελοκήπους διαπιστώθηκε η μη έκδοση 10 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε καφετέρια-μπαρ στο Περιστέρι εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης