Στο πλευρό των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών των ακριτικών νησιών Ψαρών και Οινουσσών βρέθηκε κλιμάκιο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιώντας την 6η φάση του οδοιπορικού υγείας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατουλής και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν στον Δήμαρχο του νησιού κ. Βρατσάνο και στην αγροτική γιατρό κα Δημητάκη ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι σημαντικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πραγματικά χρειαζόμασταν το υλικό που μας έστειλε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Πολλές φορές είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε και το βαμβάκι και στοιχειώδη φάρμακα πρώτης ανάγκες, διότι οι ελλείψεις είναι παντού μεγάλες. Για αυτό κάθε τέτοια προσφορά είναι πολύτιμη».

«Το φάρμακο για τη σωτηρία μας είναι δυσεύρετο. Η αγωνία, η απελπισία και ο κίνδυνος που διατρέχουμε δεν δείχνει να απασχολεί το κέντρο», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι.

Στα Ψαρά υποδέχτηκαν την «Αποστολή» και τον Ι.Σ.Α. οι κάτοικοι, εκφράζοντας το παράπονο ότι «ορισμένοι ξεχνούν πως τα σύνορα της Ελλάδας ξεκινούν και τελειώνουν στις άγονες ακριτικές γωνιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κώστας Βρατσιάνος ευχαρίστησε τον ΙΣΑ και την «Αποστολή» λέγοντας χαρακτηριστικά «αισθανόμαστε ευγνώμονες που δεν μας ξεχνάτε. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που αψηφώντας την κακοκαιρία ήρθαν κοντά μας να δώσουν ΑΓΑΠΗ και να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που υποφέρουν».

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε ότι ο Ι.Σ.Α. και η «Αποστολή» υλοποιούν την υπόσχεση τους και στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας. «Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και εμβόλια σε παιδιά. Είναι χρέος μας, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε ενωμένοι την κρίση».

Οι Οινούσσες οι δύσβατες περιοχές της βόρειας Χίου ήταν ο επόμενος σταθμός του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κου Γιώργου Πατούλη και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Κωστή Δήμτσα, μαζί με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, για να υιοθετήσουν τα υγειονομικά προβλήματα των κατοίκων των περιοχών και να προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα για τις ανάγκες των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, του Κέντρου Υγείας Πυργίου και του Νοσοκομείου Χίου.

Παράλληλα με το φαρμακευτικό υλικό, σε συνεργασία με τις τοπικές δομές Υγείας και τους αγροτικούς γιατρούς, παιδίατροι εμβολίασαν τα παιδιά που ήταν πίσω στην εμβολιαστική του κάλυψη στις Οινούσσες όπως είχαν κάνει και στα Ψαρά στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2012 για παιδιά χωρίς τακτική ιατρική παρακολούθηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης