Σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. του Νομού Ρεθύμνου, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική. «Οργανισμός λειτουργίας ανύπαρκτος, τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό, ανανέωση παρωχημένου και πολυδάπανου εξοπλισμού, οίκημα νοσοκομειακό απαράδεκτο για μονάδα που προσφέρει και διδάσκει υγεία, Κέντρα Υγείας υποβαθμισμένα και σοβαρή υποχρηματοδότηση του ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης του νοσοκομείου, σε βαθμό που θα μπορούσε να ακυρώσει το 1/3 των εφημεριών του μήνα», είναι ορισμένα από τα δεδομένα που περιγράφουν τη κατάσταση σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ήδη η Ένωση Γιατρών έχει έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, επισημαίνοντάς του: «τον επικίνδυνα ανεπαρκή για τις ανάγκες νοσηλείας, αριθμό των νοσηλευτών, το αδιέξοδο της χρηματοδότησης του προγράμματος εφημέρευσης στα νοσοκομεία Β΄ ζώνης, τις συνθήκες μη ασφαλούς ιατρικής κάλυψης, καθώς επίσης τις πολυεπίπεδες ανάγκες πρόληψης, περίθαλψης, αποκατάστασης των ασθενών, οι οποίες λόγω τραγικών ελλείψεων δημιουργούν κινδύνους για τους ασθενείς και τον πληθυσμό του νομού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά τις εκλογές και σε εύλογο χρονικό διάστημα ο υπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου, με στόχο να ανευρεθούν λύσεις και να δοθούν συνολικότερες και σαφείς απαντήσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης