«Σουσάδικο της κόκας»: Καταδίκες, αλλά και ηχηρές αθωώσεις επωνύμων

«Σουσάδικο της κόκας»: Καταδίκες, αλλά και ηχηρές αθωώσεις επωνύμων

Ποινές κάθειρξης από οκτώ έως 20 χρόνια «μοίρασαν» οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, στους καταδικασθέντες για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης με… έδρα το Κολωνάκι.

Το Δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε την απαλλαγή ενός επιχειρηματία, ενός γνωστού παρουσιαστή, μιας ηθοποιού και του γιου της, κρίνοντας πως «δε γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο εστιατόριο όπου ήταν μέτοχοι».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις, το δικαστήριο αποφάσισε για την μεν ηθοποιό να μην τιμωρηθεί, ενώ για τη σύζυγο του επιχειρηματία την ενοχή της για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Αδίκημα, ωστόσο, το οποίο έχει παραγραφεί.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση και συμμορία, ενώ μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση απόφαση που είχε ως αποτέλεσμα να  «σπάσουν» τα ισόβια. Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε βάρος κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι ήταν από οκτώ έως 20 χρόνια κάθειρξη. 

Για μια απόφαση που «έθεσε την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις, αποκαθιστώντας τις υπερβολές και τις αδικίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης» έκανε λόγο ο συνήγορος της γνωστής ηθοποιού, Σάκης Κεχαγιόγλου. «Έγινε το νόμιμο και αυτονόητο μετά από μια εξαιρετική διαδικασία» σχολίασε ο συνήγορος του επιχειρηματία που αθωώθηκε, Παναγιώτης Μπαλτάκος. 

Διαβάστε επίσης: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το «σουσάδικο της κόκας»

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 15:44