Τα προβλήματα της επαρχιακής οδού Άρτας – Γέφυρα Πλάκας, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πλατανούσας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο νομάρχης Άρτας, Γιώργος Παπαβασιλείου, την Τρίτη το πρωί. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων δεν επιτρέπεται, ενώ η κυκλοφορία των μικρών επιβατηγών διεξάγεται από παρακαμπτήριο δημοτική οδό μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων.

Στο σημείο, συνοδεύοντας τον νομάρχη Άρτας, μετέβη και κλιμάκιο της Δ.Τ.Υ. Άρτας, προκειμένου να γίνει και τεχνική εκτίμηση του συμβάντος και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ανεξαρτήτως του εάν η εν λόγω περιοχή ανήκει στα διοικητικά όρια του Νομού Ιωαννίνων και στην αρμοδιότητα της Ν.Α. Ιωαννίνων. Από τα πρώτα συμπεράσματα προκύπτει ότι υπήρξε καθίζηση του εδάφους σε μήκος 40-50 μέτρα, η οποία ακόμη θεωρείται ενεργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και μόνο τα μικρά επιβατηγά αυτοκίνητα μπορούν να διέρχονται μέσω μιας παρακαμπτήριας οδού. Δεν προβλέπεται άμεση επίλυση του προβλήματος, καθώς προκύπτει ανάγκη γεωλογικής αναγνώρισης και γεωτεχνικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί με αναγνωριστική γεώτρηση το ταχύτερο δυνατό.

Η Ν.Α. Άρτας, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Ν.Α. Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου, θα προβεί σε άμεση σήμανση του χώρου για την ενημέρωση των διερχομένων από και προς το σημείο καθίζησης. Τέλος και εφ’ όσον απαιτηθεί, η Ν.Α. Άρτας θα παρέμβει, προκειμένου το πρόβλημα -που κατά κύριο λόγο πλήττει τον Νομό Άρτας- να βρει την επίλυσή του.

Πηγή: ixotisartas.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης