Aπίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στην πόλη της Ζακύνθου αφού η κατολίσθηση που έγινε στην περιοχή Κορδέλος, εγκλώβισε σπίτια ενώ μεγάλοι όγκοι από χώματα και πέτρες έπεσαν πάνω σε άλλα προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε ωστόσο η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για τους κατοίκους όπως και ο φόβος για όσα βίωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έδειξαν κάτοικοι της περιοχής, έφυγε μεγάλος όγκος χώματος με πέτρες από ένα ύψωμα και έπεσε πάνω σε σπίτι. εγκλωβίζοντας τις εξωτερικές πόρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλημμύρισαν σπίτια

Παράλληλα το πέρασμα της κακοκαιρίας άφησε πολύ βαρύ το αποτύπωμα του σε σπίτια αλλά και επιχειρήσεις στο νησί, καθώς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Σε αρκετά σπίτια το νερό μπήκε μέσα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν και να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές. Η απόγνωση των πληγέντων κατοίκων είναι εμφανής στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. 

 

 

 

Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αύριο Παρασκευή (27/1) όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Ζάκυνθο.

Στην σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρεται:

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Πηγή: imerazante.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης