Μαγνησία: Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο Χιούι στο Στεφανοβίκειο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 22:49
Μαγνησία: Σοβαρό ατύχημα με ελικόπτερο Χιούι στο Στεφανοβίκειο
Ένα σοβαρό όσο και πρωτόγνωρο αεροπορικό ατύχημα, συνέβη στην Αεροπορία Στρατού, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμούς. Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν σήμερα, το ατύχημα συνέβη στις 20 Ιουνίου και έγινε γνωστό μάλλον «συμπτωματικώς», είχε ως αποτέλεσμα την μάλλον οριστική όπως φαίνεται διαγραφή του συγκεκριμένου ελικοπτέρου τύπου UH-1H Huey της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Το ατύχημα συνέβη την Τετάρτη στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο τύπου Huey πραγματοποιούσε δοκιμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντηρήσεως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ελικόπτερο, επέβαιναν δύο έμπειροι πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, αμφότεροι πιστοποιημένοι «δοκιμαστές» του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου. Όπως αναφέρεται, οι δύο πιλότοι πήραν το συγκεκριμένο ελικόπτερο για δοκιμή αέρος.

Σε μία από αυτές και ενώ το ελικόπτερο αιωρείτο σε ύψος 5 ποδών (περίπου 1,5 μέτρο) και εντός του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου, ο δοκιμαστής πιλότος του, έπρεπε να δώσει πλήρη ισχύ στη λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τότε ακριβώς να αποσπαστεί το δίφυλλο στροφείο με τους
έλικες, και να περάσει πάνω από τους δύο πιλότους. Τελικά «καρφώθηκε» στο έδαφος μερικά μέτρα πιο πέρα, χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Οι δύο δοκιμαστές χάρη στην εμπειρία τους, προσγείωσαν το ελικόπτερό τους στο έδαφος, χωρίς να τραυματιστούν. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Αεροπορίας Στρατού έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση του συγκεκριμένου αεροπορικού συμβάντος.

Πηγή: magnesianews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 23:32