Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Μάχη με το θάνατο δίνει στην εντατική υπάλληλος εταιρείας με έδρα τον Ασπρόπυργο...

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 15:51
Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Μάχη με το θάνατο δίνει στην εντατική υπάλληλος εταιρείας με έδρα τον Ασπρόπυργο...
Νέο εργατικό ατύχημα στον Ασπρόπυργο, με εργαζόμενο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στις 29/9 αναφέρει: «Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφός μας να βρίσκεται στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου σε σοβαρή κατάσταση. Αυτή τη φορά το τραγικό γεγονός συνέβη στην εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σιδηρεμπορική Μακεδονίας, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, στις 27 Σεπτέμβρη.

Το Ε.Κ.Ε.-Δ.Α. ζήτησε την παρέμβαση του ΚΕΠΕΚ και σήμερα 29/9/16 έγινε έλεγχος, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στο εργατικό αυτό ατύχημα. Είναι πλέον κατάντια κάθε τόσο να βγαίνουν δελτία τύπου και να ενημερώνουν για αυτές τις δυσάρεστες ειδήσεις και να μην ασχολούνται όλοι οι αρμόδιοι φορείς με το πως θα αντιμετωπίσουν σοβαρά όλους αυτούς που στο όνομα του κέρδους και του ωχαδελφισμού, αφήνουν όλους τους εργαζόμενους στην τύχη τους.

Η ασφάλεια και η υγιεινή των εργαζομένων δεν πρέπει να είναι διεκδίκηση. Είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ».

Το ΕΚΕΔΑ προσθέτει: «Καλούμε τους πάντες, αυτά τα ζητήματα να απαιτούνται και να καταγγέλλονται αν ασκούνται εργασίες πλημμελώς και δεν κατοχυρώνουν πλήρως την ασφάλεια στους χώρους που διεξάγονται εργασίες. Η πρόληψη και η απαίτηση για ασφάλεια στην εργασία είναι αδιαπραγμάτευτη. Καλό είναι να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 15:54