Σπίτια σε Ωρωπό, Σχηματάρι, Οινόφυτα, Δήλεσι Βοιωτίας καθώς και στα περίχωρα της Χαλκίδας χτυπούσε η σπείρα των κακοποιών που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς. Από το περασμένο φθινόπωρο τα μέλη της συμμορίας κατηγορούνται ότι έκλεβαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ιδιοκτήτες τους και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή αλλά και τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού «χρησιμοποιούσαν τα ιδιόκτητα οχήματά τους ως «επιχειρησιακά», στα οποία τοποθετούσαν κλαπείσες πινακίδες κυκλοφορίας, που οι ίδιοι είχαν φροντίσει να αφαιρέσουν από την περιοχή των Οινοφύτων – Σχηματαρίου».

Ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια για να προσεγγίσουν τα υποψήφια σπίτια και έφευγαν πολύ γρήγορα. Από την μέχρι σήμερα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα έξι άτομα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 44 κλοπές σε σπίτια, μια ληστεία και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στις 250.000 ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

 (8) τηλεοράσεις 
 (5) ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές 
 (3) ηλεκτρονικά ηχεία 
 (3) φορητοί Η/Υ 
 (3) κινητά τηλέφωνα. 
 (2) τροχοί κοπής μετάλλων 
 (60) μέτρα καλωδίων χαλκού 
 (4) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας 
 κοσμήματα 
 -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης