Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αρκαδία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, 11:54
Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αρκαδία
Εξιχνιάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. δύο περιπτώσεις απάτης και 20 περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Χανίων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο, στη συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή ακόμα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη 20 άτομα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.690 ευρώ. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Ασφάλεια Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 26χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, 12:01