Σπουργίτια – θαμώνες μέσα σε καφενείο της Τήνου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 19:33
Σπουργίτια – θαμώνες μέσα σε καφενείο της Τήνου

Το είδαμε κι αυτό! Φτερωτοί φίλοι όπως αποδεικνύεται του ανθρώπινου είδους, να γίνονται… σταθεροί θαμώνες καφενείου!

Αυτό συμβαίνει στο χωριό Πύργος της Τήνου σe παραδοσιακό καφενείο που βρίσκεται στην κεντρική μαρμαρόστρωτη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την μαρμάρινη κρήνη.

Το εν λόγω όμορφο καφενείο, δεν το προτιμούν μόνο άνθρωποι αλλά και… πτηνά! Ζωηρή εντύπωση προκαλούν στον επισκέπτη που θα δρασκελίσει το κατώφλι του, οι φτερωτοί του… «πελάτες» που δεν είναι και λίγοι! Mικρά σπουργίτια, βρίσκοντας στέγη μέσα στο ψηλοτάβανο καφενείο, φωλιάζουν στα δοκάρια του και φτερουγίζουν ανελλιπώς στην αίθουσα ενόσω το κατάστημα είναι γεμάτο κόσμο!

 

 


Τα πουλιά, είναι τόσο εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία που μοιάζουν να γνωρίζουν τους τακτικούς θαμώνες και δεν είναι λίγες οι φορές που κατεβαίνουν κοντά τους και τρώνε από το χέρι τους ψίχουλα ή ό,τι άλλο φαγώσιμο βρίσκεται πάνω στα τραπέζια!

Εικόνες υπέροχες που μαρτυρούν μια διαφορετική, αναπάντεχη νότα της αρμονίας ανθρώπου – φύσης. Αποπνέουν την αίσθηση μιας τρυφερής, ζεστής οικειότητας που πηγάζει από την ανεπανάληπτη αυτή εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς στον Πύργο της Τήνου…

 

Πηγή: parianostypos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, 19:40