Η περίπτωση ενός Ρομά από την Πάτρα είναι χαρακτηριστική του τι συμβαίνει στην πόλη το τελευταίο διάστημα με τις ομάδες των ανηλίκων που επαιτούν και δεν διστάζουν να επιτεθούν και να κλέψουν εμπορεύματα από καταστήματα αλλά και προσωπικά αντικείμενα ή χρήματα πολιτών, που αμέριμνοι περπατούν στο δρόμο.

Η επαιτεία στην Πάτρα γίνεται πλέον με τρόπο και μεθόδους επαγγελματικές, ενώ ο τζίρος που κρύβεται πίσω από αυτές τις δράσεις των ανηλίκων εκτιμάται ότι μπορεί να ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες είναι αλλεπάλληλες οι προσαγωγές ανηλίκων, κυρίως Ρομά, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι ενήλικοι που βάζουν τα μικρά παιδιά σε αυτή τη διαδικασία.

Οι ανήλικοι εντοπίζονται να κλέβουν τσάντες, κινητά τηλέφωνα, ρούχα και πορτοφόλια από επαγγελματίες και απλούς πολίτες στο κέντρο της Πάτρας και τις συνοικίες της πόλης.

Σε αρκετές περιπτώσεις δρουν με βάση οργανωμένο σχέδιο που τους έχουν υποδείξει οι γονείς τους, οι οποίοι στην περίπτωση που τα παιδιά τους συλληφθούν απλά εξαφανίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολύτεκνος Ρομά που εξωθεί τα παιδιά του σε εγκληματικές δράσεις

Αυτό ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του πολύτεκνου Ρομά με τα 22 παιδιά.

Έξι από τα 22 παιδιά του, ηλικίας από 6 έως 13 ετών εντοπίστηκαν στο κέντρο της Πάτρας να έχουν ρημάξει εμπορικά καταστήματα, έχοντας κλέψει ακόμη και δίκυκλα.
Οι ανήλικοι προσήχθησαν στην αστυνομία, κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αρνούμενοι να πουν το παραμικρό για το που μπορεί να βρίσκονται οι γονείς τους.

Η τοπική αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα με αρχηγούς και εγκεφάλους τουλάχιστον έξι Ρομά, πιθανότατα αλλοδαπούς.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξανόμενα κρούσματα μικροκλοπών από άτομα συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαιτερότητες.

Παιδιά από 6 έως 14 ετών έχουμε διαπιστώσει ότι εξωθούνται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Κάνουμε συνεχώς προσαγωγές γονέων για παραμέληση εποπτείας των τέκνων τους.

Μας απασχολεί το φαινόμενο της επαιτείας και της παραβατικότητας και σύντομα θα δώσουμε σαν αστυνομία την απάντησή μας» επεσήμανε ο Διοικητής της Ασφάλειας Πάτρας Αθανάσιος Νταβλούρος.

Πηγή: Skai Πάτρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης