Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, είναι συνολικά 129. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 23 κρούσματα στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας και ανακοινώθηκαν 119 συνολικά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τα 40 που αναφέρθηκαν χθες (20 την Τετάρτη και άλλα 20 την Τρίτη). Συνεπώς, τα νέα κρούσματα που βρίσκονται στο πλοίο και ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 79. 

Επειδή σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, είναι η πρώτη φορά που καταμετρώνται συνολικά τα κρούσματα που βρίσκονται στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το σύνολο των νέων κρουσμάτων μετά τη νέα ενημέρωση φτάνει στα 169, λαμβάνοντας υπόψη τα 119 στο πλοίο και τα 50 συνολικά που εντοπίζονται στην κοινότητα και στη δομή φιλοξενίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των περιστατικών στο πλοίο και τη δομή φιλοξενίας, πλέον ανέρχεται σε 1.544.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 91 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 9 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 53.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 18.844 εργαστηριακά τεστ ενώ η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα: 
 

 

 

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας

 

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη στην εν λόγω δομή. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς όμως να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ελλιμενίζεται το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τον νέο κορωνοϊό.

Αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον υφυπουγό, ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα. 

Συγκεκριμένα, το το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να καταπλεύσει στις 8 περίπου το απόγευμα στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τους 380 επιβαίνοντες, μετά τα αποτελέσματα που έβγαλε το ινστιτούτο Παστέρ, οι 119 είναι θετικοί στον ιοί, δύο δείγματα ήταν ακατάλληλα και θα επανελεγχθούν ενώ τα υπόλοιπα 259 βγήκαν αρνητικά.

Διευκρίνισε ότι όσοι είναι αρνητικοί στον ιό, θα επαναπατριστούν αφού μεταφερθούν σταδιακά σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Όσοι από τους επιβαίνοντες είναι θετικοί, θα μείνουν για 14 ημέρες σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου, ενώ στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα στην οποία θα προετοιμάζονται τα μέλη του ιατρικού προσωπικού.

 

Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μύκονο μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος και συγκεκριμένα μίας 63χρονης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και δημόσιων και ιδιωτικών έργων για 14 ημέρες.

Ο υφυπουργός έκανε έκκληση τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς, όπως είπε, η «κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρίζει άμεσης αντιμετώπισης».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων.
 

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς:
 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης