Στα 144,8 εκατ. ευρώ τα χρέη των Κρητικών προς τη ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 13:39
Στα 144,8 εκατ. ευρώ τα χρέη των Κρητικών προς τη ΔΕΗ
Στα 144,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων της Κρήτης προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στα Χανιά ο γενικός διευθυντής Εμπορίας της επιχείρησης Λάζαρος Καραλάζος.

Ο κ. Καραλάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της ΔΕΗ, παρουσίασε, μετά το Ηράκλειο, χθες και στα Χανιά, τη νέα εμπορική πολιτική της επιχείρησης, καθώς και το νέο πρόγραμμα διακανονισμών για εξόφληση οφειλών προς την εταιρεία, καλώντας πολίτες και επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τις ωφέλειες από τα νέα προγράμματα της Επιχείρησης.

Όσον αφορά στις οφειλές των Κρητικών, επεσήμανε ότι «παρά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι ένα πλούσιο νησί, τα χρέη ξεπερνούν το 50% του συνόλου των χρεών της νησιωτικής Ελλάδας και φθάνουν περίπου στο 10% των οφειλών προς τη ΔΕΗ, πανελλαδικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα χρέη 25 μεγάλων οφειλετών του νησιού που, όπως είπε, φθάνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Στη λίστα των μεγαλοφειλετών βρίσκονται 16 ξενοδοχειακές μονάδες, πέντε βιομηχανίες και τέσσερις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Τα χρέη των οικιακών οφειλετών είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 81 εκατ. οφείλουν πελάτες επαγγελματικού ρεύματος.

Στα 5,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα χρέη αγροτών, πελατών της επιχείρησης, ενώ τέσσερις δημοτικές επιχειρήσεις του νησιού οφείλουν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 13:47