Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ιδιοκτήτης - διανομέας μετά τον ξυλοδαρμό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια ιδιοκτήτης - διανομέας μετά τον ξυλοδαρμό
Σήμερα το πρωί εκδικάζεται η μήνυση που κατέθεσε ο διανομέας φαγητού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από το πρώην αφεντικό του στους Αμπελοκήπους.

Την ίδια ώρα κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Στις 10.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελοκήπους και μοτοπορεία. Στις 12.30 η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση του εργαζομένου προς τον εργοδότη της πιτσαρίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, «το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοί μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. μας δυστυχώς δεν θα σταματήσουν, αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε μέσα από την οργάνωση και τη συλλογική δράση με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 09:18