Συζητήθηκε ενώπιον του πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο καταγγελίες του εναγόμενου ότι το σκάφος με την ονομασία «Iliatoras of London» ανήκει στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και είναι δηλωμένο ως ιδιοκτησία off shore εταιρίας προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να γλυτώνει φόρους.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. διεκδικεί με την αγωγή σε βάρος του υπουργού αποζημίωση ύψους 670.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Και οι δύο πολιτικοί ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ζήτησε να καταθέσει ο ίδιος ως μάρτυρας, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του. Κατέθεσε ωστόσο σειρά εγγράφων καθώς και DVD που εμφανίζει τον Πάνο Καμμένο πάνω στο σκάφος υποστηρίζοντας ότι ανήκει σε off shore και ότι ως το 2009 δεν υπήρχε τίποτα που να πιστοποιεί ως ιδιοκτήτη τον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Από την πλευρά τού Πάνου Καμμένου, ως μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Ιωάννης Γιαννέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι το επίμαχο σκάφος ανήκει στον πατέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Ηλία Καμμένου και δεν είναι ιδιοκτησίας off shore εταιρίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης