Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Συγγενείς θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης αντιμέτωποι με τον πρώην υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, που κλήθηκε να απολογηθεί για τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε 102 ανθρώπινες ζωές στις 23 Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα και επιτέθηκαν λεκτικά σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσαν οι συγγενείς.

Ζήτησαν παράλληλα να μετατραπούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα. Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων και στη συνέχεια ο ανακριτής θα διαβιβάσει τη δικογραφία στο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφασίσει για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη.

Δείτε τι είπαν οι συγγενείς των θυμάτων:

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης