Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου ένας άνδρας, 43 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση, στην οποία τα είχε πετάξει ο συλληφθείς, εντός πλαστικού σάκου, μεταλλικό βραχιόλι χειρός, δύο μεταλλικοί αμφορείς, μεταλλικό κεφάλι, που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και δύο μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του δράστη και σε οίκημα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινη σφήνα, μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος, μαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν το μαρμάρινο άγαλμα.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων του Ν. Ηρακλείου, το εν λόγω άγαλμα εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ανωτέρω αντικείμενα παρελήφθησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης