Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν καθώς και ένας Έλληνας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 13 μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων 11 από τη Συρία και δύο από το Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τρεις 45χρονους υπηκόους Βουλγαρίας (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), διότι μετέφεραν στο εσωτερικό δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, με βουλγαρικές πινακίδες, επτά υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν Έλληνα και έναν υπήκοο Συρίας, 54 και 26 ετών, διότι, όπως προέκυψε, ο 54χρονος μετέφερε με το Δ.Χ.Ε αυτοκίνητό του τέσσερις υπηκόους Συρίας, από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο 26χρονος τους ανέμενε, προκειμένου να τους διαθέσει εισιτήρια του Ο.Σ.Ε.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά δελτία ταυτότητας των βουλγαρικών Αρχών.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι, όπως προέκυψε, εξέδωσε εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να τα διαθέσει σε δύο ομοεθνείς του, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασχέθηκαν:

– τρία οχήματα
– τρία εισιτήρια του Ο.Σ.Ε.
– τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας
– το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού και Διδυμοτείχου Έβρου.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης