Εντός των επιτρεπτών ορίων είναι τα νερά της λίμνης Καϊάφα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν και εξετάσθηκαν από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, η κολύμβηση επιτρέπεται.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχία Ηλείας, που έχει αποσταλεί στον Σύλλογο Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως και κοινοποιείται στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., στην Ε.Τ.Α., τον δήμο και την Δ.Ε.Υ.Α.Ζ., ύστερα από δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης στις 24 Αυγούστου, τα αποτελέσματα των δειγμάτων που εξετάσθηκαν από μικροβιολογικής άποψης είναι εντός των επιτρεπτών ορίων για νερά κολύμβησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σενάρια πιθανής μόλυνσης των νερών της λίμνης είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Κώστα Αγραπιδά και του Δημήτρη Μπάδα, οι είναι πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ζαχάρως «Αντώνης Τρίτσης».

Και οι δύο ζητούσαν από τη Νομαρχία Ηλείας να διενεργήσει επίσημο έλεγχο, καθώς αμφισβητούσαν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων από ιδιωτικό εργαστήριο, που είχε δώσει στη δημοσιότητα το δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο.

Χθες, σε δηλώσεις του, ο κ. Χρονόπουλος, τόνισε: «Πολλοί βγαίνουν κατά καιρούς και μιλούν για τη λίμνη. Μετά από αίτημα δικό μας αλλά και ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών, για να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, ήρθε το υγειονομικό και πήρε νερό από διάφορα σημεία της λίμνης. Μας ήρθε η απάντηση που είναι αποστομωτική για όλους αυτούς που λασπολογούν και κατά καιρούς βγαίνουν και λένε ότι η λίμνη ρυπαίνεται από τον βιολογικό καθαρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύω ότι με αυτή την απάντηση θα κλείσουν τα στόματα εκείνα που κακόβουλα ομιλούν, θα πάψουν οι φωνές της παραπληροφόρησης. Με το να βγαίνουν και να λένε ότι η λίμνη μολύνεται, δημιουργούνται πολλά προβλήματα και κυρίως με τους σκιέρ και έχουμε αρκετό καιρό να δούμε τις ομάδες να έρθουν να προπονούνται. Το ψέμα και τη λάσπη δεν μπορεί να συνεχίζεται, κάποια στιγμή αποδεικνύεται η αλήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης