Βίντεο-φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας, Σωτήρης Σκουλούδης

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες των εορτασμών της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με ιστορικά κτήρια και μνημεία της χώρας, αλλά και του κόσμου, να «ντύνονται» με τα χρώματα της Ελλάδας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που στολίστηκε με την ελληνική σημαία μέσω της χρήσης προβολέα:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σύνταγμα «φόρεσε» τα γαλανόλευκα στο πλαίσιο τον εορτασμών, για την αυριανή μεγάλη επέτειο των 200 χρόνων. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το Σύνταγμα:

 

 

Στην πλατεία Συντάγματος, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τμ. Τη σύνθεση δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του δήμου Αθηναίων και περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση.

Εκτός από το Σύνταγμα, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους. Επιπλέον και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα φωτιστούν, απόψε και αύριο, τα σιντριβάνια της πόλης που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν. Τις εντυπώσεις αναμένεται να «κλέψει» το μεγαλύτερο σιντριβάνι της Αθήνας, στην ολοκαίνουργια πλατεία Ομονοίας.

Το ιστορικό κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, αλλά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά επίσης «τυλίχθηκαν» με την ελληνική σημαία μέσω της χρήσης τρισδιάστατων εφέ.

Δείτε το Δημαρχείο μέσα από τον φακό της «Ζούγκλας»:

 

Η ελληνική σημαία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά:

 

Το κτήριο της ΕΡΤ στα γαλανόλευκα:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης