Απόδημοι Ηπειρώτες – μέλη των Ηπειρωτικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων ανά τον κόσμο θα λάβουν μέρος στο Β΄ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (Π.Σ.Η.Ε.), που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του  Συμβουλίου, Χρυσόστομο Δήμου, σε συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου στο «Ηπειρωτικό Σπίτι» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής (Π.Ο.Α.) με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Φώτη Γκαλίτση, ο επίτιμος πρόεδρος, Νίκος Γκατζογιάννης, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κούτουλας, καθώς και τέως πρόεδροι της Π.Ο.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου, με την ορκωμοσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ένα δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Π.Σ.Η.Ε. ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση, εν όψει του Προγράμματος Ελληνομάθειας για νέους και νέες απόδημους, Ηπειρωτικής καταγωγής, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του Π.Σ.Η.Ε., κ. Δήμου, και ο αντιπρόεδρος, κ. Γκαλίτσης, παρευρέθησαν σε εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανάπλαση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στους Βουλιαράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης