Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Στα ίχνη κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιείται στην αθρόα εισαγωγή ακατάλληλων ρούχων από τη γειτονική Ιταλία βρίσκονται τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση της Δίωξης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο ημέρες και αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εντοπιστεί τουλάχιστον οκτώ καταστήματα που φέρονται να συνδέονται με την οργάνωση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, αφορμή για την επιχείρηση στάθηκαν πληροφορίες που έφθασαν πρόσφατα στα γραφεία του ΣΔΟΕ και έκαναν λόγο για σπείρα που φέρνει στην Ελλάδα επικίνδυνα ρούχα από το εξωτερικό χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα παραστατικά.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι πράγματι από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη του κυκλώματος (δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσα άτομα εμπλέκονται) έφερναν από την Ιταλία ρούχα που αφενός ήταν χρησιμοποιημένα και στερούνταν παραστατικών καταλληλότητας, με αποτέλεσμα να κρίνονται ως επικίνδυνα, και αφετέρου δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα από τα οποία να προκύπτει ότι η εισαγωγή ήταν σύννομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση ετοιμάζονται συλλήψεις, ενώ έχει σφραγιστεί ένα μαγαζί στο κέντρο των Αθηνών. Παράλληλα, σύντομα (ίσως και εντός της ημέρας) αναμένεται το σφράγισμα ακόμη δύο καταστημάτων.


(Το κατάστημε που σφραγίστηκε από το ΣΔΟΕ στο κέντρο των Αθηνών)

Πηγές με γνώση της υπόθεσης σημείωσαν στο zougla.gr ότι στο τέλος της επιχείρησης τα καταστήματα στα οποία θα μπει τελικά λουκέτο θα φθάσουν τα 10.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης