Άσπρη μέρα είδαν κάτοικοι σε Νάξο, Τήνο, Σύρο και Πάρο, όπου τμήματα των τεσσάρων νησιών καλύφθηκαν από το χιόνι.

Το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν με το όχημά τους στο τοπικό οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιόνια στη Νάξο

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν να συνδράμουν για τον απεγκλωβισμό οδηγών. Με δυσκολία η κυκλοφορία οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο της Νάξου. Χιόνι έπεσε και στο κέντρο οικισμών του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πολικό τοπίο στη Σύρο

Σε λευκό φόντο ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι της Σύρου. Η συνεχής και έντονη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας είχε σαν αποτέλεσμα το χιόνι να καλύψει τις αυλές των σπιτιών και τις οροφές των οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cyclades24.gr, η μεγαλύτερη επιφάνεια του νησιού έχει καλυφθεί μ’ ένα παχύ στρώμα χιονιού, εικόνα ασυνήθιστη και πολύ σπάνια στη Σύρο. Ειδικά στις πιο ορεινές περιοχές του νησιού (Απάνω Μεριά, Χρούσσα, Πισκοπειό) το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα μισό μέτρο. Τα προβλήματα στους δρόμους είναι αρκετά και από τις πρώτες πρωινές ώρες οχήματα του Δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν το χιόνι.

Με ανακοίνωσή της, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων απαγορεύει την κυκλοφορία προς την Απάνω Μεριά:

«Ανακοινώνεται ότι λόγω εκδήλωσης εντόνων καιρικών φαινομένων – παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από σήμερα 7-1-2014 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ στην περιοχή της Άνω Σύρου από τη θέση “Καμάρες” και άνω».


Στα λευκά η Τήνος

Χιονόπτωση τόσο στα ορεινά όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Τήνου.

Ειδυλλιακό το τοπίο σε αρκετά σημεία του νησιού, ωστόσο συνεχείς είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Θεοφάνια με χιόνια στην Πάρο

Με χιονιά, θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες, εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στην Πάρο.

Ο αγιασμός των υδάτων, σε ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της βάπτισης του Κυρίου από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό με τη φανέρωση της Αγίας Τριάδας, γιορτάστηκε σε ολόκληρη την Πάρο κυρίως σε κλειστούς χώρους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα υπό χιονόπτωση ενώ δεν υπήρξαν κολυμβητές να βουτήξουν για να πιάσουν τον σταυρό.

Οι κορυφές των λόφων έχουν ήδη ασπρίσει ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης χιονίζει με ένταση ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: naxos-news.gr, cyclades.gr, parianostypos.gr

Διαβάστε επίσης:
Πολικές θερμοκρασίες παγώνουν τη χώρα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, 22:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης