Στα λευκά τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων - Χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 11:08
Στα λευκά τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων - Χωρίς προβλήματα οι μετακινήσεις
Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στον νομό Ιωαννίνων ενώ η κακοκαιρία πλήττει διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο (Αετομηλίτσα, Φούρκα και Μηλιά) το χιόνι φθάνει ακόμα και τα 20 εκατοστά, ενώ στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, ειδικά του Ανατολικού Ζαγορίου και στον αυχένα της Κατάρας, τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν συνεχώς το οδόστρωμα. Δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο σε ορισμένα τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του epiruspost.gr, oι περισσότερες ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων δέχτηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής το δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κινούνται προς όλα τα ορεινά χωριά που ντύθηκαν στα λευκά, όπως τη Μηλιά, το Δίστρατο, τη Φούρκα, την Αετομηλίτσα, τη Βωβούσα και τα Μαστοροχώρια. Το κρύο είναι τσουχτερό, με τον υδράργυρο να παραμένει καθηλωμένος στο μηδέν. Στα πεδινά του νομού βρέχει καταρρακτωδώς κατά διαστήματα.

Τα πρώτα χιόνια στο Ζαγόρι. Φωτογραφία από το γραφικό Τσεπέλοβο

Μηλιά. Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε και σε τέτοια υψόμετρα είναι πάντα βαρύςΟξυά Κόνιτσας. Τα πάντα ντυμένα στα λευκά!

Δίστρατο. Τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ειδυλλιακό τοπίο αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες κατά τη διάρκεια του τετραημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:
Xιόνια στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου Μετσόβου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 10:46

Ήπειρος: Κοπάδια προβάτων παγιδεύτηκαν στα βουνά, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 10:48


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 11:57