Ο χιονιάς έκανε για τα καλά αισθητή την παρουσία του στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, με ολόκληρες περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά (π.χ. Χερσόνησος).

Σε πολλές περιοχές του νησιού παρατηρούνται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση όπως στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σε πολλές περιοχές του νομού παρατηρούνται προβλήματα με την ηλεκτροδότηση όπως στον Προφήτη Ηλία, όπου το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση έχουν σημειωθεί επίσης στις Γούβες, στην Επισκοπή, τις Δαφνές, στο Βενεράτο, το Κοκκίνη Χάνι, στον Βραχόκηπο και το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου). Κλιμάκια της ΔΕΗ συνεχίζουν τις προσπάθειες να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Επί ποδός τα συνεργεία καθαρισμού στον Δήμο Βιάννου και τον Δήμο Μαλεβιζίου, την ώρα που η χιονόπτωση συνεχίζεται. 

Έντονη χιονόπτωση, επίσης, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Ανώγεια και στο Οροπέδιο Λασιθίου (όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 70 εκατοστά) να προειδοποιούν οδηγούς οχημάτων και πεζούς για τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω του παγετού κατά τις βραδινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακές οι καιρικές συνθήκες στα Χανιά, όπου οι μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο γίνονται με δυσκολία. Η κίνηση των οχημάτων από Χανιά προς Κεραμειά και από Χανιά προς Ακρωτήρι είναι σχεδόν απαγορευτική. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τη Γεωργιούπολη μέχρι το Καστέλι.

Ηράκλειο Κρήτης

Η είσοδος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η παραλιακή στην πόλη του Ηρακλείου

Προφήτης Ηλίας (Νομός Ηρακλείου)

Βιάννος (Νομός Ηρακλείου)

Το ορεινό παραδοσιακό χωριό Σπήλι (Νομός Ηρακλείου)

Δήμος Μαλεβιζίου (Νομός Ηρακλείου)

Ανώγεια (Νομός Ρεθύμνου)

Οροπέδιο Λασιθίου

Πηγή: ekriti.gr

Διαβάστε επίσης:
«Άσπρισε» ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας ολόκληρη η Κρήτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης