Λίγο πριν την μία το μεσημέρι ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου και έκτοτε συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η «Μήδεια», όπως όλα δείχνουν, έκανε την εμφάνισή της και στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες, διαμορφώνοντας στις ορεινές περιοχές ένα αμιγώς χειμωνιάτικο σκηνικό. Η αρχή έγινε χθες Κυριακή, όταν οι νοτιάδες άλλαξαν το σκηνικό του καιρού, ενώ από νωρίς το πρωί σε όλο το νησί καταγράφεται πτώση της θερμοκρασίας και εκδηλώνονται σποραδικές βροχές.

«Είμαστε καθόλα έτοιμοι και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου είναι σε επιφυλακή» τόνισε ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, που ανέφερε ότι το εκχιονιστικό μηχάνημα που διαθέτει ο δήμος, όπως και τα μηχανήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Δήμου Χερσονήσου που καλύπτουν την πρόσβαση προς το Οροπέδιο από διαφορετικές πλευρές, είναι ήδη παραταγμένα προκειμένου να πιάσουν δουλειά, εφόσον χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ένταση που πέφτει το χιόνι, είναι σαφές ότι προμηνύεται μια δύσκολη μέρα και νύχτα, ωστόσο έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό για να περιορίσουμε την πιθανότητα να υπάρξουν σύνθετα προβλήματα» πρόσθεσε ο κ. Στεφανάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης