Στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 18:26
Στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου
Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση Ζαχόπουλου προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Νίκος Φιστόπουλος, προς τους δικαστές του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, οι οποίοι και θα έχουν και τον τελικό λόγο.

Ο εισαγγελέας υπέβαλε αργά το μεσημέρι την πρόταση του, η οποία αριθμεί περισσότερες από 100 σελίδες.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν λάβει γνώση της πρότασης, επισήμως, οι δικηγόροι όλων των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτείνει την παραπομπή σε δίκη του Θέμου Αναστασιάδη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό, όμως, πλημμελήματος, μετατρέποντας, δηλαδή, την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε και ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Για το πλημμέλημα της συνέργειας, στην παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων προτείνει να δικαστεί ο Γιάννης Μακρυγιάννης.

Η κατηγορία αφορά τη διακίνηση του επίμαχου DVD.

Επίσης, εισηγείται να απαλλαγούν από την κατηγορία της συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου (πλημμέλημα) οι Εύη Τσέκου, Χρίστος Νικολουτσόπουλος, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για την διάπραξη αυτού του αδικήματος.

Οι Δημήτρης Μπαλέρμπας και Ηρακλής Κουτελίδας απαλλάχθηκαν ήδη από την κατηγορία.

Έτσι ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και απόπειρα εκβίασης, αδικήματα σε βαθμό, όμως, πλημμελήματος.

Εάν η πρόταση υιοθετηθεί, η δίκη θα διεξαχθεί σε τριμελές εφετείο πλημμελημάτων λόγω της ιδιότητας του Χρήστου Νικολουτσόπουλου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 11:34