Φίλιππος Καραμέτος

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, για την υπόθεση με τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παραπομπή του σε δίκη αφορά κατηγορίες μόνο σε βαθμό πλημμελήματοςΜε βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν το συνολικό ποσό των 8 εκ. ευρώ το οποίο δεν είχε δηλώσει στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε την τριετία 2010-2012.

Αν και ο κ. Καρατζαφέρης ήταν αρχικά κατηγορούμενος για κακούργημα, ωστόσο η παραπομπή του σε δίκη αφορά κατηγορίες μόνο σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για: ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ.Καρατζαφέρης, στις επίμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής

α) δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,
β) δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και
γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν τη μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κρίνοντας πως από τα στοιχεία της σε βάρος του δικογραφίας φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Ο κ.Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με την ποινική δίωξη- δεν είχαν δηλωθεί.

Το δικαστικό συμβούλιο πάντως διατάσσει να συνεχιστεί η έρευνα για δύο ακόμη υποθέσεις που αφορούν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ:

α) τις λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,
β) τις μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης