Στα …μαλακά ρίχνει η εισαγγελέας της έδρας τον Αχιλλέα Μπέο για τη γνωστή υπόθεση «Κοριόπολις» προτείνοντας να κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μόνο για μία αξιόποινη πράξη δωροδοκίας-δωροληψίας.

Το αδίκημα που καταλογίζει στον κ. Μπέο η εισαγγελέας αφορά το στημένο, όπως είπε, ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Αστέρα Τρίπολης στις 27 Φεβρουαρίου 2011 με αποτέλεσμα 0-1. Η εισαγγελέας τόνισε πως ο εν λόγω αγώνας σαφέστατα προκύπτει από τις συνομιλίες πως ήταν χειραγωγημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε επίσης τη ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη για επιμέρους αδικήματα ενώ αντίθετα ζήτησε την απαλλαγή του για τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, ζήτησε να κριθεί ο Γ. Τσακογιάννης ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, ξέπλυμα, δωροδοκία-δωροληψία για δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης του 2011, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό και παράνομη κατοχή όπλων Η εισαγγελική λειτουργός επικαλέστηκε στην αγόρευσή της τόσο τις τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους «ύποπτους» αγώνες.

«Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες για αυτό .

Σε ό,τι αφορά στην κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων η εισαγγελέας κατέληξε ότι ήταν χειραγωγημένοι επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο Αχ. Μπέος όσο και ο Γ. Τσακογιάννης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ως διευθυντές δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων ενώ και οι δύο είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση.
Συνολικά είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή πάνω από 50 από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους για του οποίους η εισαγγελέας θεωρεί ότι προέκυψαν στοιχεία ενοχής, είναι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, παίκτες και ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή από τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης), της απάτης και της εκβίασης για όσους κατηγορουμένους έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο με αυτές τις κατηγορίες.

Επιπλέον, εισηγήθηκε την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου ή μέσω πρακτορείου.

Αυτή η πρόταση της εισαγγελέως εφόσον γίνει δεκτή και από τους δικαστές, οδηγεί στην απαλλαγή όσων κατηγορουμένων δικάζονται ως παίκτες παράνομου στοιχήματος.

Συνολικά είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή πάνω από 50 από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης