«Γκολ» στην ανθρωπιά έβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που κλήθηκαν να δικάσουν υπόθεση με κατηγορουμένη, σύζυγο γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με το αδίκημα της υπεξαίρεσης αντικειμένου μεγάλης αξίας για χρέος της προς τον ΟΠΑΠ.

Ο λόγος για τη Γαρουφαλιά Πατσιαβούρα, σύζυγο του Νίκου Πατσιαβούρα, θρυλικού αριστερού μπακ που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, τη Λάρισα και την Εθνική Ελλάδος και έχει αφήσει ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Πλέον, ωστόσο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και η σύζυγος του, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικαστική περιπέτεια της συζύγου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή αφορούσε χρέος που δημιουργήθηκε από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε επί χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός κινήθηκε σε βάρος της δικαστικά για χρέος 83.000 ευρώ το οποίο δημιουργήθηκε την περίοδο 2007-2009. Προκειμένου να σώσει το πρακτορείο και να συνεχίσει την λειτουργία του η κατηγορούμενη μαζί με τον σύζυγο της, πούλησαν το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο, το σπίτι τους και κατέβαλαν στον ΟΠΑΠ πάνω από 30.000 ευρώ, με αποτέλεσμα-σήμερα- να παραμείνει μια οφειλή ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Στο διάστημα 2007-2009 έγιναν συνολικά πέντε ρυθμίσεις του χρέους ωστόσο, η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή δεν κατάφερε να είναι συνεπής με αποτέλεσμα το πρακτορείο να σταματήσει και τυπικά την λειτουργία του το 2012.

Χρέη από παίκτες που παίζανε και δεν πληρώνανε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζω την κατηγορουμένη ως σύζυγο παλαιού ποδοσφαιριστή. Η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού δεν είναι καθόλου καλή. Ο σύζυγος δουλεύει στον Ευαγγελισμό για 800 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένεια του. Το πρόβλημα με τα χρέη δημιουργήθηκε κυρίως από παίκτες που παίζανε και δεν πληρώνανε. Τους έξι πρώτους μήνες ήταν συνεπείς και μετά άρχισαν να παίζουν βερεσέ. Όταν το ποσό άρχισε να μεγαλώνει, εξαφανίστηκαν» κατέθεσε στη δίκη ο Αντώνης Αντωνιάδης, πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών επί σειρά ετών.

Πρόεδρος : Μα πόσοι παίκτες είχαν κάνει πίστωση; Όλη η Αθήνα;

Μάρτυρας : Δύο, τρεις ήταν. Ένας έπαιξε 25.000 ευρώ και εξαφανίστηκε!

Μάλιστα, στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο εν λόγω παίκτης με το χρέος των 25.000 ευρώ, ο οποίος κατέθεσε χαρακτηριστικά «ζητάω δημόσια συγνώμη από την κυρία. Δυστυχώς δεν μπορώ να της δώσω τα χρήματα. Είμαι άνεργος».

Πρόεδρος : Είστε άνεργος αλλά παίζατε μεγάλα ποσά!

Μάρτυρας : Είμαι θύμα του τζόγου…

Πρόεδρος : Δεν είστε εσείς το θύμα, η κυρία είναι. Εδώ που ήρθατε να καταθέσετε δεν βοηθάτε. Αν της δώσετε τα χρήματα θα την βοηθήσετε. 

Μάρτυρας : Δυστυχώς δεν έχω.

Η κατηγορουμένη, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου στην απολογία της, υποστηρίζοντας «το μαγαζί το ανοίξαμε και πάλι το 2002.Ηταν από τα πιο ωραία μαγαζιά της Ελλάδος για εκείνη την εποχή. Με το ΚΙΝΟ άρχισε πιο πολύς κόσμος να παίζει και πολύ περισσότερα χρήματα. Υπήρχαν κάποιοι καλοί πελάτες που έπαιζαν μεγάλα ποσά. Υπήρχε ένας πωλητής ιατρικών ειδών ο οποίος έπαιζε 5.000 με 6.000 ευρώ τη φορά. Μια ημέρα με πήρε και μου είπε είμαι στην Ξάνθη, παίξε μου 10.000 ευρώ και εξαφανίστηκε. Ένας άλλος εργολάβος, μας έδινε επιταγές και τώρα είναι στη φυλακή. Σταδιακά δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Συνολικά μας χρωστάνε πάνω από 100.000 ευρώ».

Πρόεδρος : Γιατί δεν στραφήκατε δικαστικά εναντίον των παικτών; 

Κατηγορούμενη : Δεν ξέραμε που να τους βρούμε. Τυχαία ο άνδρας μου έπεσε πάνω στον μάρτυρα, του είπε ότι δικάζομαι και ήρθε. Δεν ξέρω που βρίσκονται οι υπόλοιποι πέντε-έξι που έπαιζαν μεγάλα ποσά, ούτε τα στοιχεία τους.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ζήτησε από το Δικαστήριο να κρίνει ενοχή την κατηγορουμένη, αναγνωρίζοντας της ωστόσο δύο ελαφρυντικές περιστάσεις, της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης της και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς καθώς όπως τόνισε κατέβαλε ένα μεγάλο ποσό της οφειλής της.

Τελικά, το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του και καταδίκασε την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. «Σας αντιμετωπίσαμε με μεγάλη επιείκεια» ήταν η αποφώνηση της προέδρου προς την κατηγορούμενη η οποία έφυγε ανακουφισμένη από τη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: dikastiko.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης