Στα μοβ «ντύθηκε» το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 21:15
Στα μοβ «ντύθηκε» το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Στα μοβ «ντύθηκε» το Πανεπιστήμιο Αθηνών το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας έτσι έναν ιδιαίτερο τόνο. Η εντυπωσιακή φωταγώγηση προσελκύει τα βλέμματα των περαστικών και θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα λόγω της ημέρας.

Η 15η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου στο Πάγκρεας και καθώς η θνησιμότητα από καρκίνο του παγκρέατος στην Ευρώπη εμφανίζει αύξηση 5% μεταξύ 1990-2016, σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής οργάνωσης γαστρεντερολόγων United European Gastroenterology (UEG), η συμμετοχή του ΕΚΠΑ στη δράση αυτή είναι σημαντική.Ο καρκίνος του παγκρέατος -γνωστός και ως «σιωπηλός δολοφόνος»- έχει τη μικρότερη επιβίωση ασθενών από όλους τους καρκίνους στην Ευρώπη και ευθύνεται για περισσότερους από 95.000 θανάτους κάθε χρόνο. Ο μέσος χρόνος επιβίωσης μετά τη διάγνωση είναι μόνο 4,6 μήνες.

Τα συμπτώματά του αργούν να εκδηλωθούν, με συνέπεια να είναι δύσκολη η έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Παρά την αύξηση της θνησιμότητας και τη μικρή επιβίωση των ασθενών, ο παγκρεατικός καρκίνος, σύμφωνα με την UEG, λαμβάνει λιγότερο από το 2% της συνολικής χρηματοδότησης για αντικαρκινική έρευνα στην Ευρώπη, ποσοστό που κρίνεται τελείως ανεπαρκές.Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 21:17