Στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 19:52
Στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης...
Εκτενές άρθρο αφιερώνει η εφημερίδα DIE WELT για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Εν συνεχεία παρουσιάζει δηλώσεις του Χρήστου Τζιοβανόπουλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα με την οργάνωση «Solidarity for all», ένα δίκτυο με δράση σε όλη τη χώρα που αποτελεί μία πρωτοβουλία για αυτοβοήθεια, διότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τη μέριμνα των ανθρώπων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 250 τέτοιες οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση, νομική βοήθεια ή ακόμα και είδη διατροφής και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται. «Το 31% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχιας», υποστηρίζει ο κ.Τζιοβανόπουλος και αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά ανεργίας δηλώνει ότι «Βρισκόμαστε στο όριο μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Εν συνεχεία αναφορά γίνεται στον Θεόδωρο Ζντούκο, ο οποίος είναι γιατρός και συμμετέχει σε μία τέτοια πρωτοβουλία εργαζόμενος σε κέντρο υγείας της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί μαζί με τους συναδέλφους του παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον καμία ασφαλιστική κάλυψη και δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος μιας ιατρικής επίσκεψης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 19:57