Το περιφερειακό συμβούλιο θα ορίζει τελικά τις έδρες των Ταξί, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κάτι παρεμφερές με αυτό που είχε προτείνει ο βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος. Συγκεκριμένα ο βουλευτής είχε προτείνει για την στεριά να αποφασίζει το περιφερειακό συμβούλιο ενώ για τα νησιά το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έγινε ωστόσο δεκτή η πρόταση του κ. Βαρδίκου από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη, να αποσύρονται υποχρεωτικά από την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου τα λεωφορεία (ΚΤΕΛ) που συμπληρώνουν τα 31 έτη από το έτος κατασκευής του πλαισίου. Παρέμειναν τα όσα ισχύουν και σήμερα, δηλαδή η απόσυρση να γίνεται στα 27 χρόνια.

Επίσης, στο Νομοσχέδιο ο μέγιστος αριθμός αδειών ταξί καθορίζεται με μαθηματικό τύπο κάτι που και ο Βουλευτής Σάμου υποστήριξε από την αρχή, όταν σχετικά Σχέδια Νόμων δεν το προέβλεπαν. Έξι κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας απέκτησε η ορθοπεδική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Σάμου Πρόκειται για κλίνες με τηλεχειριστήριο που ενεργοποιεί όλες τις δυνατότητές τους με αποτέλεσμα να εξυπηρετούν τον ασθενή χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα σχέδια της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να αγοράσει άλλα έξι ώστε να αντικατασταθούν όλα τα παλιά κρεβάτια που είναι δεκαπενταετίας και να καλυφθούν οι ανάγκες της κλινικής που είναι συνεχώς αυξανόμενες.Το συνολικό κόστος της δαπάνης έφτασε τις 20.000 ευρώ.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης