Το νεοαποκτηθέν τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Κανουνί» αναλαμβάνει στα τέλη του 2020 να κάνει έρευνες ανοιχτά της Λιβύης και της Κρήτης σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Όπω αναφέρει η Sabah το γεωτρύπανο θα σαλεί ανοικτά της Λιβύης αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του στο λιμάνι της Μερσίνας. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία εξετάζει και την κατασκευή αγωγού, προκειμένου να μεταφερθεί το φυσικό αέριο που πιθανόν να βρει στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του ψευδοκράτους στην Ευρώπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά την ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των δισδιάστατων σε μια έκταση 52.0000 τ. χλμ. στην ανατολική Μεσόγειο από τα ερευνητικά σκάφη Οruc Reis και Barbaros καθώς και το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz η Τουρκία θα στείλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο «Κανουνί» (στα ελληνικά σημαίνει «Νομοθέτης») στη Λιβύη», αναφέρει το δημοσίευμα. Σημειώνει δε ότι είναι σε εξέλιξη στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας η συντήρηση και αναβάθμιση του τρίτου πλωτού γεωτρύπανου που παρέλαβε η Άγκυρα από τη Βρετανία κι ότι η Τουρκία «δεν υποχωρεί αναφορικά με τα διεθνή της δικαιώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο προχωρώντας στα ανάλογα στρατηγικά βήματα».

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο η εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, σημείωνε πως σύντομα η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) θα ξεκινήσει έρευνες στα τεμάχια 15 και 20, κάτω από την Κρήτη.

Η εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό χάρτη με τα οικόπεδα νότια της Κρήτης όπου θα γίνουν οι έρευνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης