Βαθαίνει η ρήξη στους κόλπους της Δικαιοσύνης μετά τις παραιτήσεις πέντε εκ των εννέα μελών του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά και τη σκληρή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου με την οποία κατηγορεί – εμμέσως πλην σαφώς – την ηγεσία της Ένωσης για «κάλυψη» των φοροφυγάδων.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις… αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Αιχμή του δόρατος ήταν η τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία νομιμοποιούνται οι λίστες φοροδιαφυγής, καθώς επιτρέπεται η χρήση και αποδεικτική αξιοποίησή των στοιχείων που περιέχουν. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της τάχθηκε ανοιχτά κατά της τροπολογίας αυτής, αμφισβητώντας ακόμη και τη συνταγματικότητα της διάταξης και έκανε λόγο για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης, αλλά και ασυμβατότητα με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους ως προς τα υπερασπιστικά δικαιώματα κατηγορουμένων.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, πέντε μέλη του ΔΣ της Ένωσης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους επικαλούμενα επισήμως θέματα εσωτερικής λειτουργίας. 

Οι παραιτηθέντες είναι: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Νούλης, ο ταμίας Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη Μίνα Σωτηροπούλου και Αντώνης Παπαματθαίου -όλοι τους εισαγγελείς Α’ βαθμού.

Άρωμα… εκλογών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με την άλλη πλευρά, οι παραιτήσεις αναδύουν το «άρωμα» των επερχόμενων εκλογών στην Ένωση, τον επόμενο μήνα.

Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Εισαγγελέων, όλα τα μέλη της είχαν ενημερωθεί, ως είθισται για την εν λόγω ανακοίνωση δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευσή της. Η επίμαχη ανακοίνωση, πάντως, φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Ένωσης Κωνσταντίνου Τζαβέλλα και του γενικού γραμματέα Δημήτρη Ζημιανίτη.

Απάντηση Παπαγγελόπουλου στους εισαγγελείς

Άμεση ωστόσο ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος με δήλωσή του τη Δευτέρα στην ΕΡΤ είχε πει: «Κάποιοι φοβούνται ή θέλουν να συγκαλύψουν κάποιους».

Προχωρώντας, όμως, το πρωί της Τρίτης ακόμη ένα βήμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά με ονόματα ενώ επιφυλάσσεται να δώσει και περισσότερα στοιχεία.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος. Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή. Προς το παρόν… αυτά.» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα υπάρξει και συνέχεια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης