Συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 45χρονος Έλληνας, ο οποίος εξαπέλυε ηλεκτρονικές επιθέσεις με στόχο ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες.

Ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα προξενούσαν φθορές σε ιστοσελίδες και διαδικτυακά καταστήματα πώλησης προϊόντων (e-shop), έναντι αμοιβής. Αποκτούσαν πρόσβαση σε κωδικούς πιστωτικών καρτών τρίτων ατόμων και σε στοιχεία διαδικτυακών πληρωμών, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην πατρική οικία και στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick). Από την επιτόπια έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί διαγραφή -διαμόρφωση των σκληρών δίσκων.

Η ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων έγιναν οι διαδικτυακές επιθέσεις βοηθούν στον εντοπισμό και ταυτοποίηση περισσοτέρων προσώπων που ενεργούσαν οργανωμένα σε βάρος διαδικτυακών επιχειρήσεων «εκτελώντας» συμβόλαια από ανταγωνίστριες εταιρείες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης